Veronika Čopíková a Peter Farkaš – predstavenie speakerov

Som Veronika z blogu Lenivá kuchárka, ktorý sme spolu s priateľom založili pred  viac ako 2 rokmi.

Minulý rok som vyhrala 1. miesto v súťaži Bloger roka v kategórii Gastronómia, čo pre nás oboch znamenalo nielen veľkú radosť, ale aj motiváciu pokračovať v tom, čo robíme, pričom sa snažíme neustále zlepšovať. Blogu sa venujeme vo všetkom voľnom čase, ktorý máme, nakoľko obaja pracujeme, ja ako analytik v Centre lepšej regulácie, ktoré je zamerané na zlepšovanie podnikateľského prostredia pre mikro, malých a stredných podnikateľov a priateľ Peter ako analytik pre digitálny marketing. Ak by som mala povedať jednu zaujímavosť o nás, bolo by to asi to, že všetko súvisiace s blogom, od tvorby článkov, fotenia, videí, až po marketing a technickú stránku blogu, si zastrešujeme úplne sami, pričom ani jeden z nás v daných oblastiach predtým nepracoval ani ich neštudoval.

 

Čo pre teba znamená WordPress a WordCamp?

WordPress pre mňa znamená možnosť, ako si zjednodušeným spôsobom vytvoriť webstránku, ktorej funkcie sa dajú ľahko prispôsobiť cez rôzne rozšírenia. WordCamp je event, ktorý šíri informácie ohľadom WordPressu nielen pre developerov, ale aj pre bežných používateľov.

 

Ako si sa dostal k WordPress a ako ho používaš?

Peter: Hľadal som CMS na tvorbu webu s ľahkým používaním a s možnosťou rozšírených funkcií. Keďže WordPress patrí najpoužívanejšie redakčné systémy s veľkou možnosťou šablón a rozšírení, bola to pre nás prvá voľba pri tvorbe stránky.

 

Prečo si si vybral práve tú tému o ktorej budeš hovoriť?

Túto tému sme si vybrali preto, aby sme sa podelili s našimi skúsenosťami, ktoré sme nadobudli a chybami, na ktorých sme sa poučili. Myslíme si, že úspešný blog tvorí kombinácia viacerých faktorov, pričom každý z nich je dôležité naplniť čo najlepšie. Nakoľko blogov (nielen) v oblasti jedla je na Slovensku veľmi veľa, ak chce človek svojím blogom zaujať a získať fanúšikov, ktorí sa na jeho blog budú vracať, nestačí len vytvárať content.

 

Čo nás naučíš / povieš na tvojej prednáške?

Na prednáške vám porozprávame, na čo všetko je dobré myslieť, keď sa rozhodnete vytvoriť si blog. Spoločne si prejdeme jednotlivé faktory, ktoré je dôležité splniť, ak chcete, aby bol váš blog úspešný v oblasti, o ktorej blogujete. Ukážeme vám aj chyby, ktoré sme v priebehu 2 rokov spravili a ktorých je dobré sa vyvarovať. Okrem toho spomenieme aj rozšírenia (widgety), ktoré využívame na blogu.

 

Ak máš špeciálny odkaz na záver, sem s ním 🙂

Robte to, čo vás baví a ak je to možné, stále sa v tom zlepšujte.