Organizátori

Zoznámte sa s tímom organizátorov konferencie WordCamp Bratislava 2019. Dobrovoľne a bez nároku na finančnú odmenu venujú svoj čas, skúsenosti a energiu, aby sa aj tento rok mohol konať WordCamp v Bratislave.

Peter Nemčok

WordPress som objavil v roku 2008 a hneď som si ho zamiloval pre jeho jednoduchosť a dostupnosť. Chvíľu na to som objavil WordPress komunitu, ktoré je pre mňa motiváciou pre organizovanie WordCampov a koordinovanie slovenského prekladu WordPress. Veľmi rád sa delím o moje skúsenosti a vedomosti formou prednášok a školení, napríklad aj v WP Academy, či Crypto Academy. Z tohto hobby pomáhať ostatným vznikla aj naša WordPress agentúra Webikon, kde tvoríme komplexné webové systémy postavené na open-source systémoch. Témam slobody a kryptomien sa venuje môj ďalší projekt Paralelná Polis.

Katarína Novotná

WordPress som objavila približne 8 rokov dozadu a bola to láska na prvý pohľad. Viac ako 5 roky som aktívna vo WordPress komunite. Som organizátorkou WordCamp Bratislava a pravidelných Bratislavských WordPress meetupov. Pracujem ako affiliate manažér v sieti Dognet. Vo voľnom čase tvorím webové stránky, blogujem na xkatka.sk a starám sa o svoj eshop Vejare.sk. SEO, PPC a iné skratky sú mi tiež veľmi blízke. Bez internetu dokážem prežiť maximálne 3 dni #vyskusaneZaVas.

Alexander Mravčák

Webový dizajnér, developer a konzultant. S WordPress pracujem od roku 2008. Riaditeľ webového štúdia Vizio.

Tomáš Bugáň

WordPress som si obľúbil ešte v roku 2009. Zapáčilo sa mi ľahké používanie a možnosť web rýchlo rozširovať o nové funkcie. Dnes vediem vlastnú digitálnu agentúru, kde vytvárame WordPress weby – BugesWeb. Pomáham tiež ľuďom naučiť sa tvoriť vlastné weby vo WPAcademy a začínajúcim podnikateľom ušetriť čas, peniaze a rozbehnúť svoje podnikanie v Inspired Business Academy.

Vladimír Juroško

Som WordPress nadšenec a autor článkov na: WP.sk, světWP.cz, WProom.com, WProom.de, WPeasy.cn, WPworld.com.br, WProom.ru, WPworld.es, światWP.pl, WPvilága.hu.

Veronika Stopková

Do WordPress-u ma “zasvätil” manžel približne pred 2 rokmi. Obľúbila som si ho pre jeho široké spektrum použitia a skvelé témy. V súčasnosti vediem rodinnú firmu a s pribúdajúcimi skúsenosťami tvorím weby a eshopy nielen pre známych.

Daniel Stopka

K WordPress-u som sa dostal úplnou “náhodou” asi pred 5 rokmi. Vtedy som začal skúmať ako fungujú webové stránky a veľmi ma to zaujalo. Rozhodol som sa, že sa ako samouk naučím programovať a v podstate ma to doteraz stále drží. Baví ma objavovať nové technológie a zdokonalovať sa. Svoju kariéru som začínal webovými stránkami pre známych, neskôr som robil ako freelancer väčšinou pre zahraničných klientov, kde som robil riešenia od jednoduchých webov až po viacjazyčné eshopy. Momentálne spolupracujem so spoločnosťou Toptal ako WordPress developer.

Ondrej Lajzo

WordPress som začal brať ako vážnu vec približne pred 4 rokmi. Najprv som skúšal čo všetko dokáže, a po roku som začal tvoriť stránky pre známych. Samozrejme zo začiatku zadarmo. Neskôr, keď už toho bolo viac, som sa odvážil si aj pýtať peniaze za svoju robotu a začala ma tvorba webu baviť ešte viac. Vo voľnom čase popri práci a štúdiu sa venujem tvorbe a správe webových stránok a od roku 2017 sa zúčastňujem aj WordCamp Bratislava.

Ján Bočínec

Peter Daňko

V Košiciach spoluorganizujem WordPress meetupy a tiež som bol pri oboch košických WordCampoch. Tento rok však prikladám ruku aj k tomu bratislavskému. Okrem toho momentálne pracujem ako člen tímu WP Masters, kde sa venujeme tvorbe a správe výhradne WordPress webov, popritom som však stále študentom denného štúdia na Technickej univerzite v Košiciach.

Peter Nagy

Zaoberám sa vizuálnym dizajnomtvorbou webových stránok. V súčasnosti pracujem na založení vlastnej digitálnej agentúry Drossel Studio.

Tomáš Buday

Lívia Potočňáková